In 1998 ben ik afgestudeerd in de klinische en gezondheidspsychologie aan de Universiteit Leiden. Na eerste werkervaring op te hebben gedaan in een academische setting werd ik toegelaten tot de vierjarige postdoctorale opleiding tot psychotherapeut in Oegstgeest/ Den Haag. Ik ben opgeleid vanuit verschillende psychotherapeutische referentiekaders en heb mij later nog verder verdiept in de cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR.

Na 12 jaar voor verschillende GGZ-instellingen te hebben gewerkt, ben ik in 2011 mijn eigen praktijk gestart zoals ik dat altijd al graag wilde. Als vrijgevestigde probeer ik mij waar mogelijk te baseren op methoden of strategieën die uit onderzoek als effectief naar voren zijn gekomen. Tegelijkertijd probeer ik de behandeling goed af te stemmen op de behandelwensen van cliënten en behandeling op maat te bieden. Deze combinatie geeft mij veel voldoening.

Opleiding:
1993 – 1998 Klinische & gezondheidspyschologie, Rijks Universiteit Leiden
1999 – 2003 Postdoctorale opleiding tot Psychotherapeut, Centrale RINO Groep
2003 – 2006 Vervolg opleidingstraject van de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapie

Ik volgde diverse nascholingscursussen en trainingen, o.a. om als behandelaar deel te kunnen nemen aan een wetenschappelijke behandelstudie (o.a. de Depressiestudie, 2017, RUG).

Registraties & lidmaatschappen:
BIG-register beroep Psychotherapeut (59060954416), Ministerie van VWS
Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP)
Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapie (geregistreerd cognitief gedragstherapeut VGCt®)
Vereniging EMDR Nederland (VEN, aspirant lid)
Nederlandse vereniging voor PsychoDermatologie (NVPD)